Με το έλλειμμα να παραμένει στο 2,04% για το 2019 αλλά σειρά αλλαγών σε μέτρα που προβλέπονταν, έφτασε ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της ιταλικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, διαρρέει ακόμα πως ο σχετικός διάλογος με την Επιτροπή συνεχίζεται, με στόχο την επισημοποίηση της σχετικής συμφωνίας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

«Η νέα πρόκληση αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας και την κερδίζουμε, διότι δίνουμε μάχη έχοντας στην καρδιά και στο μυαλό μας το όνειρο της αλλαγής», έγραψε στο Facebook o αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.\

«Ελπίζω η όλη υπόθεση να έχει κλείσει και στις Βρυξέλλες να υπάρχει λογική, όχι παιδιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Κάναμε ότι έπρεπε, αν μας ζητήσουν και άλλες περικοπές, θα πούμε όχι», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Ο κρατικός προϋπολογισμός, με τις σχετικές αλλαγές, αναμένεται να αρχίσει να ψηφίζεται από την Ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.