Για ένα ρώσικο Boeing 777, που προσγειώθηκε τη Δευτέρα στη Βενεζουέλα ώστε να παραλάβει 20 τόνους χρυσού, σχεδόν το ένα πέμπτο του αποθέματος της χώρας, κάνει λόγο Βενεζουελάνος βουλευτής σε ανάρτησή του. 

Ο Χοσέ Γκέρα, δεν παρουσιάζει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα όμως με το πρακτορείο Bloomberg ο βουλευτής εργάζονταν στο παρελθόν ως οικονομολόγος στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας και συνεχίζει να έχει επαφές με τους πρώην συναδέλφους του. 

Επικαλούμενο την ίδια πηγή, το Bloomberg, αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα, ετοιμάζεται να μεταφέρει στο εξωτερικό χρυσό αξίας 840 εκατ. δολαρίων. 

Την Δευτέρα πάντως, η ρώσικη εφημερίδα Novaya Gazeta είχε γράψει ότι από τη Μόσχα με προορισμό το Καράκας αναχώρησε αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας πτήσεων τσάρτερ Nordwind Airlines, στο οποίο με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν επέβαιναν επιβάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας FlightRadar24, το αεροσκάφος προσγειώθηκε την ίδια μέρα στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Nordwind αρνήθηκε να μιλήσει στο Bloomberg για τον σκοπό της πτήσης. Ο υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Σιμόν Σέρπα απέφυγε να σχολιάσει το θέμα του χρυσού δηλώνοντας ότι στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει ρωσικό αεροσκάφος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα για το αεροσκάφος της Nordwind. Την ίδια άποψη εξέφρασε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απομάκρυνση των Ρώσων από τη Βενεζουέλα.