Τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα θα πάει η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που φιλοξενεί σήμερα, Δευτέρα η Telegraph, ενώ ο Guardian ανέφερε χθες πως το Brexit μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και δύο χρόνια και συγκεκριμένα να μεταφερθεί για το 2021.

Η Telegraph ανέφερε πως η Τερέζα Μέι σχεδιάζει να επεκτείνει το άρθρο 50, για δύο μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι υπάλληλοι της Downing Street έχουν καταρτίσει μια σειρά επιλογών σε μια προσπάθεια να αποφύγουν παραιτήσεις από υπουργούς που είναι αποφασισμένοι να υποστηρίξουν μια πρόταση η οποία θα στοχεύει να τελειώσει οριστικά το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την ψηφοφορία για τη συμφωνία της για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τις 12 Μαρτίου, μόλις 17 ημέρες πριν από την αναχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλογκ.

Η Telegraph ανέφερε ότι τα σχέδια που εκπόνησαν οι υπάλληλοι της Downing Street, τα οποία κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνουν την επίσημη αίτηση προς τις Βρυξέλλες για να καθυστερήσει το Brexit εάν δεν εξασφαλίσει μια συμφωνία μέχρι τότε.

Το σχέδιο εκπονήθηκε όταν η Μέι απέτυχε να εξασφαλίσει μια σημαντική «συμφωνία στην έρημο» κατά τη διάρκεια συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες σε μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-Αραβίας στις Βρυξέλλες.

Είπε ότι η αποχώρηση μέχρι τις 29 Μαρτίου είναι «ακόμα στο χέρι μας», μια πολύ πιο χαλαρή προσέγγιση από την προηγούμενη επιμονή της ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει οπωσδήποτε την ΕΕ την ημέρα του Brexit.

Ενώ τα σχέδια της Downing Street δεν διευκρινίζουν τη διάρκεια της επέκτασης, οι υπουργοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να υπερβεί τους δύο μήνες - αποφεύγοντας την ανάγκη συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.