Χιλιάδες εργαζόμενοι στην έδρα της Google στην Καλιφόρνια διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τον τρόπο που η εταιρεία διαχειρίστηκε τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους της.

Στο Μάουντεν Βιου, στη Σίλικον Βάλεϊ, χιλιάδες υπάλληλοι του τεχνολογικού κολοσσού, που έχουν το προσωνύμιο Googlers, κατέκλυσαν τους υπαίθριους χώρους μεταξύ των κτιρίων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, το «Googleplex».

Σε κοντινή απόσταση, στο Σαν Μπρούνο, εργαζόμενοι στην πλατφόρμα του YouTube, ιδιοκτησίας της Google, διέκοψαν την εργασία τους για να συγκεντρωθούν κατά εκατοντάδες μπροστά από τις εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειότερα, στο Σαν Φρανσίσκο, εκατοντάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, λίγα βήματα από τα γραφεία τους.

Σε ορισμένα πανό που κρατούσαν διάβαζε κανείς το σύνθημα «Don't be evil», το χαρακηριστικό σλόγκαν του ομίλου.

Οι εργαζόμενοι που διοργάνωσαν την κινητοποίηση είχαν απευθύνει κάλεσμα στους περίπου 90.000 εργαζομένους της Google παγκοσμίως να αφήσουν τα γραφεία τους στις 11 το πρωί.

Από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη έως το Λονδίνο, πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τον ίδιο σκοπό.

Αυτή η πρώτη μαζική κινητοποίηση στους κόλπους του κολοσσού του διαδικτύου ξεκίνησε από ένα άρθρο που δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα οι New York Times.

Στο άρθρο αναφερόταν ότι η Google συγκάλυψε τα τελευταία χρόνια μια σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταξύ αυτών του Άντι Ρούμπιν, του δημιουργού του Android, που αποχώρησε από τον όμιλο το 2014 με αποζημίωση ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.