Ύποπτα δέματα εστάλησαν την Τετάρτη σε πλήθος πολιτικών αλλά και τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, σημαίνοντας συναγερμό στις ΗΠΑ.

Αρχικά έγινε γνωστό από τις Μυστικές Υπηρεσίες ότι η πρώην Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον αλλά και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ήταν μεταξύ των παραληπτών «ύποπτων» πακέτων τα οποία βέβαια δεν έφτασαν ποτέ στον τελικό τους προορισμό.

Έπειτα, εκκενώθηκαν τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, στον ουρανοξύστη Time Warner Center, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου CNN και το οποίο απευθυνόταν στον πρώην επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν.

Αργότερα, «ύποπτα» πακέτα έφτασαν στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, στο γραφείο μιας γερουσιαστού των Δημοκρατικών, της Καμάλα Χάρις, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι εντοπίστηκε και ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

We are being evacuated right now at time warner center in NYC. Striking scene as alarm went off as @jimsciutto and @PoppyHarlowCNN were on air.

— Oliver Darcy (@oliverdarcy) October 24, 2018

Οι Μυστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το FBI και τις τοπικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση για τα τρομοδέματα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα: «Οι αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες παρέλαβε προτού φτάσουν στον προορισμό τους δύο ύποπτα πακέτα. Στις 23 Οκτωβρίου, εντοπίσαμε ένα πακέτο που απευθυνόταν στην πρώην Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον ενώ νωρίς το πρωί της Τετάρτης εμποδίσαμε ένα δεύτερο πακέτο να φτάσει στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα»

«Τα πακέτα που αντιμετωπίστηκαν ως πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, βρέθηκαν σε τυπικούς ελέγχους της αλληλογραφίας των Ομπάμα και Κλίντον και εξουδετερώθηκαν. Το ζεύγος Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έλαβαν ποτέ τα ύποπτα αυτά πακέτα. 

Οι Μυστικές Υπηρεσίες ξεκίνησαν ποινική έρευνα, στην οποία θα αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα ομοσπονδιακά, κρατικά και τοπικά μέσα για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι».

Για «οδυνηρή» περίοδο στην αμερικανική ιστορία μιλούν Κλίντον, ντε Μπλάζιο - Καταδίκασε τις απόπειρες επίθεσης ο Τραμπ

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για τα δέματα θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες επίθεσης στον Μπαράκ Ομπάμα, την οικογένεια Κλίντον, το CNN και άλλους. Αυτές οι πράξεις δειλίας είναι αποτρόπαιες και δεν έχουν θέση σε αυτή τη χώρα. Είμαι ευγνώμων για την άμεση αντίδραση των μυστικών υπηρεσιών, του FBI αλλά και των τοπικών άρχων. Όποιοι ευθύνονται θα βρεθούν ενώπιων της δικαιοσύνης», έγραψε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και αναπαρήγαγε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας ότι «συμφωνεί με όλη του την καρδιά».

Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, η οποία στοχοθετήθηκε σήμερα από ένα ύποπτο δέμα, πιθανόν εκρηκτικό μηχανισμό, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διανύουν μια «περίοδο αναταράξεων». «Είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε από τη Φλόριντα, όπου αναμένετο να παραστεί σε μια προεκλογική εκδήλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο διατύπωσε την εκτίμηση ότι το δέμα που περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και λευκή σκόνη και βρέθηκε σήμερα στο CNN συνιστά «πρόθεση τρομοκράτησης», μιλώντας για μια «οδυνηρή» περίοδο στην αμερικανική ιστορία. «Διανύουμε μια περίοδο όπου οι πολίτες νιώθουν πολύ μίσος στην ατμόσφαιρα» τόνισε ο δήμαρχος. «Η περίοδος είναι οδυνηρή, όμως θα περάσει» συμπλήρωσε.