Τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού παρόμοιου με τον σημερινό επιθυμεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Ο παρών συνασπισμός αποτελεί την καρδιά του επόμενου (...) Θα ζητήσουμε καθαρή εντολή από τους εκλογείς προκειμένου να συνεχίσουμε να διοικούμε τη χώρα με την πολιτική μας», είπε ο Νετανιάχου, σε μια πρώτη αντίδραση με την ανακοίνωση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις «επιτυχίες» του συνασπισμού του οποίου ηγείται εδώ και τέσσερα χρόνια, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον αποτέλεσμα των εκλογών.

«Έχουμε κάνει πολλά για τους Ισραηλινούς πολίτες και θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο για το καλό του Κράτους του Ισραήλ (...) Με τη βοήθειά σας, θα κερδίσουμε», είπε στους βουλευτές του κόμματός του στη διάρκεια μιας συνάντησης στο κοινοβούλιο.
Η μεταχείριση των μεταναστών από τις ΗΠΑ και «η δημόσια συζήτηση για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ» αποτελούν αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας, είπε ο Γκονσάλες Μοράλες.

Τα δύο αιτήματά του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να εξασφαλίσει πληροφορίες από πρώτο χέρι δεν έλαβαν απάντηση, είπε.