Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, από αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, εναντίον του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και πέντε παιδιά, οι 14 ήταν άμαχοι, ενώ η ταυτότητα του 15ου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγιναν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στις κοινότητες Χατζίν, Σούσα και Αλ Σάαφα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ και σκοτώθηκαν επίσης 9 τζιχαντιστές.

Ο διεθνής συνασπισμός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν το βράδυ, μετά από μια απόπειρα του ΙΚ να επιτεθεί σε μια στρατιωτική βάση του συνασπισμού στο χωριό Αλ Μπάχρα, σε μικρή απόσταση από τους τομείς που στοχοποιήθηκαν.

Την Τετάρτη, ο κουρδοαραβικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που μάχεται τους τζιχαντιστές και στηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή αυτή, μετά τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον στρατιωτικών θέσεών του στη βόρεια Συρία.