Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε κάποιες δηλώσεις και για μία ακόμη φορά έχει σκορπίσει ανησυχία, κατα τη διάρκεια μιας ωριαίας συνέντευξης στην εκπομπή «60 λεπτά» του CBS και στην οποία μίλησε για τη Ρωσία, τη Βόρεια Κορέα, τον Καβανό και την κλιματική αλλαγή μεταξύ άλλων σχετικών θεμάτων.

Η δημοσιογράφος Λέσλεϊ Σταλ «δυσκόλεψε» τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος για μια ακόμη φορά, όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

Ας δούμε τα πέντε σημεία της συνέντευξης που συζητούνται σήμερα περισσότερο στα διεθνή ΜΜΕ.

1. Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να «αλλάξει»

Ο Τραμπ δήλωσε: «Νομίζω ότι συμβαίνει κάτι. Κάτι αλλάζει και θα αλλάξει πάλι. Δεν νομίζω ότι είναι μια φάρσα, νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα μια διαφορά. Αλλά δεν ξέρω ότι είναι κατασκευασμένο από τον άνθρωπο. Θα το πω αυτό: Δεν θέλω να δώσω τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν θέλω να χάσω εκατομμύρια και εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Δεν θέλω να βρεθώ σε μειονεκτική θέση.

Αλλά θα μπορούσε να πάει πίσω. Ξέρεις, μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο ... χρόνια. Λένε ότι είχαμε τυφώνες που ήταν πολύ χειρότεροι από ό, τι είχαμε με τον «Μάικλ»

Εντάξει, αλλά τι γίνεται με την επιστήμη;

«Θα πρέπει να μου δείξετε τους επιστήμονες επειδή έχουν πολύ μεγάλη πολιτική ατζέντα» πρόσθεσε.

2. Ο Τραμπ γνωρίζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κιμ Γιονγκ Ουν ... κι απλώς δεν νοιάζεται ...

«Σίγουρα, τα ξέρω όλα αυτά τα πράγματα. Θέλω να πω, δεν είμαι παιδί. Ξέρω αυτά τα πράγματα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχετικά και συνέχισε: «Κοιτάξτε, ας είναι ό, τι είναι, τα πάω καλά μαζί του. Έχω καλή ενέργεια μαζί του. Έχω καλή χημεία μαζί του. Κοιτάξτε τις φρικτές απειλές που έγιναν. Δεν υπάρχουν πια απειλές. Δεν υπάρχουν άλλες απειλές».

Κοινώς, ήρθε η ώρα να... αγνοούμε τους δικτάτορες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

3. Για την επίθεση του στην Κριστίν Μπλάσεϊ Φόρντ σε ομιλία στο Μισισιπή

«Θα σας πω αυτό», είπε. «Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο δικαστής [Μπρετ] Καβανό έχει γίνει ένας μεγάλο θέμα ενόψει τον εκλογών. Έχετε δει τι συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις;»

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Φορντ αντιμετωπίστηκε με σεβασμό, προτού δηλώσει:

 «Ξέρεις τι; Δεν θα πάω σε αυτό, γιατί κερδίσαμε. Δεν έχει σημασία. Κερδίσαμε. Αν δεν είχα κάνει αυτήν την ομιλία, δεν θα είχαμε κερδίσει».

4. Ο Τραμπ αρνήθηκε να δεσμεύσει ότι θα παραμείνει εκτός της έρευνας του Μιούλερ

Ερωτηθείς αν θα δεσμευτεί να αποφύγει να παρέμβει στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την εμπλοκή των ανθρώπων της προεκλογικής του καμπάνιας με τη Ρωσία, απάντησε όχι. «Δεν δεσμεύομαι για τίποτα», είπε.«Αλλά θα σας πω, δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω αυτό. Νομίζω ότι είναι μια πολύ άδικη έρευνα, διότι δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία οποιουδήποτε είδους. Δεν υπάρχει συμπαιγνία, δεν θέλω να υποσχεθώ. Γιατί πρέπει να σας δεσμευθώ; Αν υποσχεθώ, θα δεσμευτώ. Δεν χρειάζεται να σας δεσμευθώ. Αλλά έχω ... Δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω αυτό.

5. Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν «πιθανώς» συμμετέχει σε απόπειρες δολοφονίας, αλλά δεν τον νοιάζει

Όταν πιέστηκε για τη ζεστή του σχέση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τράμπ ρωτήθηκε: «Συμφωνείτε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετέχει σε δολοφονίες; Σε δηλητηριάσεις; (για την υπόθεση Σκριπάλ στην Μεγάλη Βρετανία)»

Απάντησε: «Πιθανότατα συμμετέχει, ναι. Αλλά βασίζομαι σε αυτούς (Βρετανούς). Άλλωστε δεν είναι η χώρα μας».