Τα διάσημα μαύρα ταξί του Λονδίνου θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού τον επόμενο χρόνο καθώς η κινεζική εταιρεία Geely, στην οποία ανήκει η «London Electric Vehicle Company», συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση των διάσημων μοντέλων.

Το 2017, η εταιρεία επέλεξε το Άμστερνταμ ως τον πρώτο ξένο προορισμό για τη νέα ηλεκτρική έκδοση του ταξί, το TX eCity, και από τότε ανακοίνωσε σχέδια επέκτασης στο Όσλο, το Βερολίνο και το Αμβούργο.

Το ταξί θα πρέπει να μεταφέρει τους Παριζιάνους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τον εισαγωγέα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες ρύπανσης της ατμόσφαιρας που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές πόλεις, προσβλέπουμε πολύ να δώσουμε στους οδηγούς και τους επιβάτες νέες επιλογές στο Παρίσι μετά από μια πολύ θετική υποδοχή στους δρόμους», δήλωσε ο Chief Executive Chris Gubbey.

«Αυτό πραγματικά ενισχύει την ευρωπαϊκή μας θέση και προσβλέπουμε στην εξυπηρέτηση των πόλεων της Γαλλίας παράλληλα με εκείνες της Νορβηγίας, των Κάτω Χωρών και της Γερμανίας» είπε.

Το TX eCity μεταφέρει έξι επιβάτες και έχει ένα ισχυρό φάσμα των 128 χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, μετά από το οποίο μια γεννήτρια εφεδρείας επεκτείνει το εύρος σε περίπου 640 χιλιόμετρα.