Σε συμφωνία που δίνει στις επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Βρετανίας συνεχή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit, κατέληξαν η Μεγάλη Βρετανία και η ΕΕ, όπως ανέφεραν στα Μέσα Ενημέρωσης την Πέμπτη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της ΕΕ συμφώνησαν σε όλες τις πτυχές της μελλοντικής σχέσης τους σχετικά με τις υπηρεσίες και την ανταλλαγή δεδομένων, σύμφωνα με το έγγραφο.

«Με τη συμφωνία παροχής υπηρεσιών, η ΕΕ θα εγγυηθεί την πρόσβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στις ευρωπαϊκές αγορές, εφόσον ο βρετανικός δημοσιονομικός κανονισμός παραμείνει σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένος με εκείνον της Ευρώπης», ανέφεραν οι Times.

«Καμία από τις πλευρές δεν αρνείται μονομερώς την πρόσβαση στην αγορά χωρίς πρώτα να διέλθει από ανεξάρτητη διαιτησία και να παράσχει προθεσμία προειδοποίησης σημαντικά μεγαλύτερη από τις τρέχουσες 30 ημέρες», προσθέτει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τους Times, η συμφωνία είναι για μια υψηλού επιπέδου δήλωση προθέσεων, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Το Reuters ανέφερε ότι η βρετανική λίρα ανέβηκε ενάντια στο δολάριο μετά τις εξελίξεις.