Ένας παίκτης ποδοσφαίρου και πρόσφυγας, του οποίου η κράτηση στην Ταϊλάνδη προκάλεσε πσγκόσμια κατακραυγή, θα απελευθερωθεί αφού το Μπαχρέιν απέσυρε την αίτησή έκδοσης του, λένε αξιωματούχοι.

Ο Hakeem Al-Araibi, ο οποίος είναι πολίτης του Μπαχρέιν, κατέφυγε στην Αυστραλία το 2014 και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Συνελήφθη στη Μπανγκόκ τον Νοέμβριο, ενώ είχε ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για μήνα του μέλιτος. Καταδικάστηκε ερήμην σε 10 χρόνια για βανδαλισμούς σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 25 χρονος ποδοσφαιριστής, αρνείται τις κατηγορίες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει βασανιστήρια εάν σταλεί πίσω στο Μπαχρέιν. Η περίπτωσή του έγινε γνωστή από κορυφαίους ποδοσφαιριστές, με αστέρια όπως οι Ντινιέ Ντρογκμπά, Γκάρι Λίνεκερ και Τζέιμι Βάρντι να ζητούν την απελευθέρωσή του. Η αυστραλιανή κυβέρνηση, η FIFA και άλλοι ποδοσφαιρικοί φορείς υποστήριξαν την περίπτωσή του.

Το Ταϊλανδικό Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (OAG) ζήτησε από το δικαστήριο να τερματίσει τη διαδικασία εναντίον του Al-Araibi επειδή το Μπαχρέιν είχε πει ότι δεν το ενδιέφερε πλέον, δήλωσαν αξιωματούχοι στο BBC Thai τη Δευτέρα. «Το πρωί, το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι το Μπαχρέιν δεν ενδιαφερόταν πλέον για αυτό το αίτημα», δήλωσε ο επικεφαλής του εξωτερικού γραφείου του ΟΑΓ Chatchom Akapin. Ο Al-Araibi παίζει για την Pascoe Vale FC στη Μελβούρνη.