Ο αμερικανικός κατασκευαστής αεροσκαφών δήλωσε ότι θα αναστείλει και τα 371 αεροσκάφη που διαθέτει και πραγματοποιούν ταξίδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, τα πρόσφατα δορυφορικά στοιχεία οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Μετά τα αεροπορικά δυστυχήματα σε Αιθιοπία και Ινδονησία, αρκετές χώρες αποφάσισαν να καθηλώσουν τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 ενώ κάποιες απαγόρευσαν και τα Boeing 737 MAX 9.

Πολλές ομοιότητες στα αεροπορικά δυστυχήματα Lion Air-Ethiopian Airlines

Η FAA διαθέτει μια ομάδα που ερευνά τα συντρίμμια στην περιοχή συντριβής του αεροσκάφους των Αιθιοπιακών Αερογραμμών η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών.

Ο αξιωματούχος της FAA, Dan Elwell, δήλωσε την Τετάρτη ότι «κατέστη σαφές σε όλα τα μέρη ότι το προφίλ της πτήσης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines ήταν πολύ κοντά και συμπεριφέρθηκε πολύ παρόμοια μ αυτό της πτήσης της Lion Air».

Τόνισε ότι τα νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο έδαφος έκαναν ακόμη πιο πιθανό το προφίλ της πτήσης να είναι πολύ κοντά με αυτό της μοιραίας πτήσης της Lion Air 610.