Τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mercy στο Σικάγο.

Ο δράστης εισέβαλε στο νοσοκομείο και πυροβόλησε ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι Αρχές αποδίδουν την πράξη του σε προσωπικές διαφορές.

«Τρία αθώα θύματα και ο δειλός δράστης, που δεν του αξίζει να κατονομαστεί, σκοτώθηκαν απόψε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άντονι Γκουλιέλμι.

«Έχουμε τέσσερις ανθρώπους που απεβίωσαν: έναν αστυνομικό, δύο γυναίκες που εργάζονταν στο νοσοκομείο, και τον κακοποιό», δήλωσε ο Έντι Τζόνσον, επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, υπήρξε φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στο δράστη και ακόμα ένα πρόσωπο στο πάρκινγκ του νοσοκομείο. Έπειτα, ο δράστης πυροβόλησε μια γυναίκα που εργαζόταν στο νοσοκομείο και ήταν η σύντροφός του.

Όταν έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, ο άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, άλλη μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο, καθώς και ένας αστυνομικός. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

Υπήρξε ασάφεια νωρίτερα για το εάν αυτοκτόνησε ή έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Το νοσοκομείο κλήθηκαν να εκκενώσουν για ώρες το προσωπικό και ασθενείς.

Ένας ασθενής, 61 ετών, εμφανώς σε κατάσταση σοκ, εξήγησε στο CBS News ότι ακούστηκαν πυρά μέσα στο κτίριο, γεγονός που «κατατρομοκράτησε τους πάντες».

Μια υπάλληλος του νοσοκομείου είπε στην εφημερίδα Chicago Tribune ότι όλο το προσωπικό έλαβε εντολή να κρυφτεί και να κλειδώσει τις πόρτες, κατόπιν να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις. «Δεν ξέρω τι έγινε», είπε, καθώς απομακρυνόταν με λεωφορείο. «Μας είπαν να τρέξουμε να φύγουμε, αυτό κάναμε», πρόσθεσε.

Στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, η βία αποτελεί γάγγραινα. Αποδίδεται κυρίως σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών, ειδικά για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών.

Το 2017 καταγράφηκαν στην μητρόπολη αυτή 675 φόνοι, περισσότεροι απ' ό,τι στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες μαζί και 2.785 βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, κατά τις στατιστικές της αστυνομίας.

Φόρος τιμής στον αστυνομικό 

Την ίδια ώρα συγκίνηση προκαλεί το στιγμιότυπο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει τους συναδέλφους του άτυχου αστυνομικού να παρελαύνουν στο πλαίσιο απόδοσης τιμών για τον θάνατο του εν ώρα καθήκοντος.