Σε -ασυνήθιστη- τετραήμερη άδεια βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, στην Νορμανδία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι Ονφλέρ, από όπου απέρριψε την Πέμπτη τις φήμες ότι υποφέρει από υπερκόπωση, που «οργίασαν» μετά το ρεπό που αποφάσισε να πάρει.

Ο Γάλλος πρόεδρος, φορώντας ένα καφέ μπουφάν και γκρι κασκόλ, αντάλλασσε χειραψίες με τους περαστικούς και έβγαζε σέλφι με πολίτες έξω από ένα εστιατόριο στο γραφικό λιμάνι στη βόρεια Γαλλία, όπου έφαγε μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ.

«Όπως ο στρατηγός (Σαρλ ντε Γκολ) συνήθιζε να λέει, είναι πάντα καλό να γνωρίζω πώς είμαι διαβάζοντας τις εφημερίδες» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους. «Όλα είναι καλά, μην ανησυχείτε» διαβεβαίωσε και όταν τον ρώτησαν εάν νιώθει κουρασμένος, εκείνος απάντησε: «Μοιάζω να είμαι; Επομένως, μην ανησυχείτε».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ακολουθεί ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα εντός κι εκτός της χώρας και την πρώτη χρονιά της προεδρίας του επισκέφθηκε 27 χώρες, πέρασε 68 ημέρες εκτός Γαλλίας, 10 περισσότερες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Φρανσουά Ολάντ και 14 περισσότερες σε σχέση με τον Νικολά Σαρκοζί.

Στενοί συνεργάτες του και υπουργοί έχουν πει ότι δεν είναι ασυνήθιστο να λαμβάνουν μηνύματα από τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους στις 3 το πρωί και συχνά μπορεί κανείς να τον δει συνδεδεμένο στην αγαπημένη υπηρεσία του ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες.