Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση ενός ψυχολογικά τραυματισμένου σκύλου που βιάστηκε και κακοποιήθηκε από ένα αρρωστημένο ζευγάρι στο Κολοράντο  και το οποίο υπέστη τελικά ευθανασία.

Οι αρχές πήραν το σκυλάκι με το όνομα Μπούμπα από τον Φρεντ Μανζανάρες και την 49χρονη Τζάνετ Σολάνο, αφού αποδείχθηκε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο Μανζανάρες, 51 ετών, είχε δημιουργήσει έναν εξειδικευμένο πάγκο με κόκκινα μαξιλάρια για τις αρρωστημένες πράξεις του, σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκονταν στον κήπο του.

Χρησιμοποίησε επίσης μια ορμόνη σκύλου για να διεγείρει το κατοικίδιο ζώο του. Οι ελπίδες για να βρουν ένα νέο σπίτι για τον Μπούμπα έσβησαν αφού το προσωπικό που τον φρόντιζε σε ένα καταφύγιο διαπίστωσε ότι είχε γίνει πολύ επιθετικός.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας προστασίας ζώων, έγραψε στην εισαγγελέα της υπόθεσης: «Κατά τη γνώμη μου αυτό το σκυλί δεν είναι ασφαλές να τεθεί υποψήφιο υιοθεσίας με βάση την ιστορία, τη συμπεριφορά του και τη συνεχιζόμενη αύξηση της επιθετικότητας που παρατηρείται καθημερινά.

Ο σκύλος έχει παρουσιάσει απρόβλεπτη συμπεριφορά και δείχνει ενδείξεις επιθετικότητας έναντι του κτηνιατρικού προσωπικού, των εθελοντών, των κοινωνικών λειτουργών και των μελών του προσωπικού» είπε.

Βίντεο των Μανζανάρες, Σολάνο και Μπούμπα που έκαναν σεξ βρέθηκαν από την αστυνομία.

Το ζευγάρι φαίνεται μάλιστα πως ανταγωνίζονταν για το σκυλί, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Η Σολάνο είπε στους αξιωματικούς ότι «κάπως ζήλευε» τη σχέση του Μανζαναρέ με τον σκύλο.

Η κτηνοβασία εμπίπτει στους νόμους για την κακομεταχείριση των ζώων στο Κολοράντο και ο Μανζανάρες φυλακίστηκε για έξι μήνες μετά την παραπομπή του σε δύο κατηγορίες.

Ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να βλάψει τον Μπούμπα. «Ξέρω ότι αυτές οι επιθυμίες είναι ηθικά λάθος και ποτέ δεν θα εκδηλωθούν ξανά», είπε.

Η Σολάνο, πήρε διετή αναστολή και ποινή διάρκειας δύο ετών.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποφύγει τη φυλακή εάν δεν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους του δικαστηρίου.

Το ζεύγος συνελήφθη τον Μάρτιο μετά από μια ετήσια έρευνα, αφού η Σολάνο κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ενδοοικογενειακή βία.