«Στα μαλακά» έπεσε ο πρίγκιπας Φίλιππος για το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε τον προηγούμενο μήνα καθώς η εισαγγελία έκρινε ότι δεν θα του ασκηθεί δίωξη.

Ειδικότερα, στις 17 Ιανουαρίου το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ συγκρούστηκε με άλλο όχημα και ανατράπηκε, χωρίς ο πρίγκιπας να τραυματιστεί αλλά η 28χρονη οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο, ενώ η 45χρονη συνεπιβάτιδά της έσπασε τον καρπό της. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα βρέφος εννέα μηνών.

Το ατύχημα αυτό πυροδότησε δημόσια συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με το αν ο πρίγκιπας Φίλιππος θα έπρεπε να οδηγεί ακόμη στην ηλικία του και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας παρέδωσε εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησής του.

«Λάβαμε υπόψη μας όλες τις συνθήκες σε αυτήν την περίπτωση, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού υπαιτιότητας, της ηλικίας του οδηγού και της παράδοσης του διπλώματος οδήγησης», αναφέρει η αρμόδια εισαγγελία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει: «Αποφασίσαμε ότι δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να ασκηθεί δίωξη».