Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην ανατολική Συρία.

Ανάμεσα στους 38 νεκρούς βρίσκονται και 13 παιδιά ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Βρέθηκαν τουλάχιστον 38 πτώματα, από τα οποία 32 ανήκαν σε μέλη οικογενειών πολεμιστών του ISIS», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι επιδρομές «στοχοθέτησαν την κοινότητα Σάφα» που κατέχουν ακόμη οι τζιχαντιστές, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Τα αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν ένα από τα τελευταία προπύργια του ISIS στην ανατολική Συρία. Στην περιοχή η αραβοκουρδική συμμαχία «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (ΣΔΔ) εμπλέκεται σε χερσαίες μάχες με τους τζιχαντιστές έχοντας υποστήριξη με αεροπορικά πλήγματα από το διεθνή συνασπισμό.

Από την περασμένη Πέμπτη, οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 82 ανθρώπους, ανάμεσά τους 35 παιδιά, μέλη οικογενειών τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Κυριακή, έπειτα από μια διακοπή δέκα ημερών, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξανάρχισαν την επίθεσή τους εναντίον του προπυργίου των τζιχαντιστών, που εκτείνεται στις κοινότητες Χατζίν, Σούσα και Σάφα. Η επιχείρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του προπυργίου του ISIS ξεκίνησε τον Οκτώβριο και μοιάζει να κάνει βήματα σημειωτόν, καθώς οι ΣΔΔ υπέστησαν πολύνεκρες αντεπιθέσεις από τους τζιχαντιστές, που εκμεταλλεύτηκαν τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες.