Ότι το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι κομματιάστηκε αφού δολοφονήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ισχυρίζεται στο CNN Τούρκος Αξιωματούχος.

Ο ισχυρισμός αυτός, που πρώτη φορά είχε παρουσιαστεί από τους New York Times, έρχεται μετά την 9ωρη έρευνα των τουρκικών Αρχών στο προξενείο το βράδυ της Δευτέρας. 

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν σε προσωπικές συζητήσεις παραδεχτεί ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου αφότου έφτασε για να πάρει τα χαρτιά του, που θα του επέτρεπαν να παντρευτεί με την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τζενγκίζ. Η Σαουδική Αραβία επιμένει ότι ο Κασόγκι έφυγε από το κτήριο του προξενείου ζωντανός αλλά η Τζενγκίζ λέει ότι δεν τον ξαναείδε εκτοτε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε επισημάνει νωρίτερα την Τρίτη ότι «ορισμένα υλικά στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης έχουν βαφτεί» και ότι εντοπίστηκε και κάποια «τοξική ουσία». 
Δημοσιογράφοι του CNN ισχυρίζονται ότι είδαν ένα συνεργείο καθαρισμού να εισέρχεται στο κτήριο του προξενείου τη Δευτέρα, προτού φτάσουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, μαζί με μια ομάδα ιατροδικαστών, για να ξεκινήσουν την έρευνά τους.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο Γενικός Πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, Μοχάμεντ Οταίμπι, έφυγε από την Τουρκία την Τρίτη.

Την Παρασκευή, μια πηγή με γνώση στην έρευνα που διεξάγεται, δήλωσε στο CNN ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν ακουστικό και οπτικό υλικό που αποδεικνύει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία δέχεται διεθνείς πιέσεις προκειμένου να εξηγήσει τον θάνατο του δημοσιογράφου, που έχει προκαλέσει ρήγμα στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Δύσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη, και αργά το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μέσω Twitter ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σκοπεύει να διευρύνει την έρευνα για τον Κασόγκι και ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη εντός του προξενείου στην Τουρκία, όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο δημοσιογράφος.

«Μόλις συνομίλησα με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος δεν έχει ιδέα για το τι συνέβη στο προξενείο. Βρισκόταν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και μου δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει και θα διευρύνει την έρευνα για αυτό το θέμα. Οι απαντήσεις θα έρθουν σύντομα».