«Εχθρό του λαού» αποκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ την εφημερίδα New York Times, μετά από ένα άρθρο που δημοσίευσαν και στο οποίο τον κατηγορούσαν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Οι πληροφορίες των New York Times είναι ψευδείς» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τραμπ. «Είναι οι πραγματικοί ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!» συμπλήρωσε, χρησιμοποιώντας μια έκφραση την οποία έχει επανειλημμένως χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις του κατά αμερικανικών ΜΜΕ.

«Η έκφραση "εχθρός του λαού" δεν είναι μονάχα ψευδής, είναι επικίνδυνη» απάντησε ο Α.Τζ. Σάλζμπεργκερ, ο διευθυντής έκδοσης των New York Times. «Όπως το έχω άμεσα πει επανειλημμένως στον πρόεδρο Τραμπ» πρόσθεσε, «υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι αυτή η εμπρηστική ρητορική ενθαρρύνει τις απειλές και τη βία εναντίον των δημοσιογράφων, στις ΗΠΑ και αλλού».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφερόταν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες, όπου απαριθμούνταν οι ελιγμοί που φέρεται να έκανε ο μεγιστάνας επιχειρώντας να κηλιδώσει τις δικαστικές έρευνες σε βάρος του ή να τις πάρει εμμέσως υπό τον έλεγχό του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τραμπ είχε μεταξύ άλλων ζητήσει από τον προσωρινό υπουργό Δικαιοσύνης Μάθιου Ουίτακερ να θέσει επικεφαλής μιας έρευνας έναν εισαγγελέα που θεωρείται θετικά διακείμενος στο πρόσωπό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τους New York Times ότι δεν ζήτησαν τη γνώμη του για τους ισχυρισμούς περί παρέμβασης, κάτι που αρνήθηκε μία εκ των συντακτριών, η Μάγκι Χάμπερμαν.