Ότι έχουν πολιτική ατζέντα, κατηγόρησε τους επιστήμονες που μιλούν για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν πιστεύει πια ότι η κλιματική αλλαγή είναι ψέμα, όμως αμφιβάλλει για το αν η αύξηση της θερμοκρασίας φέρουν ευθύνες οι άνθρωποι.

«Δεν πιστεύω ότι είναι απάτη. Θεωρώ ότι πιθανώς υπάρχει μία αλλαγή. Δεν ξέρω όμως εάν την προκαλεί ο άνθρωπος» δήλωσε ο Αμερικανός και συμπλήρωσε ότι η κλιματική αλλαγή «είναι πιθανό να αναστραφεί» χωρίς πάντως να διευκρινίσει το πώς.

«Θα πω όμως το εξής: Δεν θέλω να ξοδέψω τρισεκατομμύρια. Και δεν θέλω να χαθούν εκατομμύρια δουλειές. Δεν θέλω να δημιουργήσω ένα μειονέκτημα». 

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του προέδρου των ΗΠΑ στο CBS, λιγότερο από μια εβδομάδα από όταν οι αρμόδιοι επιστήμονες προειδοποίησαν σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Την περασμένη εβδομάδα, επιτροπή του ΟΗΕ, προειδοποίησε συγκεκριμένα ότι ο πλανήτης κατευθύνεται σε αύξηση της θερμοκρασίας περίπου 3 βαθμών Κελσίου.

Η κλιματική αλλαγή όμως, ήταν μόνο ένα από τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε στην συνέντευξή του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκάλυψε ακόμα: Πως μια μέρα πριν αναλάβει καθήκοντα, σκεφτόταν σοβαρά αν θα πρέπει να πάει σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

Τόνισε ότι πιθανότατα ο Βλάντιμιρ Πούτιν εμπλέκεται σε δολοφονίες, όπως όμως πρόσθεσε: «Δεν έγιναν στη χώρα μας».

Ότι η Ρωσία πιθανότατα προσπάθησε να εμπλακεί στις εκλογές του 2016 και πρόσθεσε πως «Και η Κίνα προσπάθησε επίσης».

Αρνήθηκε να δηλώσει αν θα επαναφέρει τον νόμο που χώριζε παιδιά μεταναστών από τις οικογένειές τους, αρκέστηκε όμως να δηλώσει πως «θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα».