Τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σήμερα στην Ινδία, όταν τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στις γραμμές για να παρακολουθήσοει ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στο Αμριτσάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

«Ο κόσμος καθόταν πάνω και δίπλα στις ράγες στα περίχωρα του Αμριτσάρ και παρακολουθούσε το κάψιμο ομοιωμάτων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ντουσέρα, όταν το τρένο τους παρέσυρε» είπε ένας αστυνομικός στο Reuters.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και αρκετά παιδιά και εξηγούν ότι δεν άκουσαν το τρένο να πλησιάζει εξαιτίας των πυροτεχνημάτων.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διάσωσης με την αστυνομία και πολλούς εθελοντές να ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το σημείο, όπου διακρίνονταν άνθρωποι σε απόγνωση, άλλοι που δεν έκρυβαν την οργή τους αλλά και μια μητέρα που έκλαιγε, η οποία είχε μόλις χάσει το παιδί της στην τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα.

«Η τραγωδία ραγίζει τις καρδιές μας» ήταν το tweet που ανάρτησε. «Τα βαθιά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους να παράσχουν ταχέως βοήθεια όπου χρειάζεται».