Μέσω twitter «απάντησε» ο πρόεδρος Τραμπ στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο δικηγόρος του τον είχε ηχογραφήσει να συζητά για δωροδοκία μοντέλου του Playboy, προκειμένου να μη μιλήσει για τη σχέση που είχαν όταν εκείνος ήταν παντρεμένος με τη Μελάνια.

«Αδιανόητο η κυβέρνηση να εισβάλει στο γραφείο ενός δικηγόρου, σχεδόν πρωτάκουστο», αναφερόμενος στην έφοδο που πραγματοποίησε το FBI τον Απρίλιο στο γραφείο του πρώην πλέον δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν.

«Ακόμη πιο αδιανόητο ένας δικηγόρος να ηχογραφεί τον πελάτη του, απολύτως ανήκουστο και πιθανόν παράνομο. Το καλό είναι ότι ο αγαπημένος σας Πρόεδρος δεν έκανε τίποτα κακό», έγραψε ο Τραμπ.

Υπενθυμ'ίζεται ότι οι New York Times, δημοσίευσαν ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο επί χρόνια προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, είχε ηχογραφήσει κρυφά μια συνομιλία του με τον πελάτη του - πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 - στην οποία συζήτησαν την καταβολή χρημάτων σε ένα πρώην κουνελάκι του περιοδικού Playboy που υποστήριζε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον μεγιστάνα.

Το επίμαχο υλικό, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται δικηγόρους και άλλες πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, κατασχέθηκε από το FBI, κατά την έρευνα που διενήργησαν ομοσπονδιακοί πράκτορες στο γραφείο του Κόεν.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του δικηγόρου με την υποψία της συμμετοχής του σε τραπεζική απάτη και φοροδιαφυγή αλλά και για ενδεχόμενη παραβίαση του νόμου που αφορά τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών επειδή κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, το FBI κατέσχεσε έγγραφα και άλλο υλικό από το σπίτι και το γραφείο του Κόεν.

Η ύπαρξη αυτής της ηχογράφησης εγείρει περαιτέρω ερωτηματικά για την τακτική που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ προκειμένου να κρατήσει κρυφή την προσωπική ζωή του και την επιχειρηματική του δραστηριότητα ενώ διεκδικούσε το κορυφαίο δημόσιο αξίωμα της χώρας.

Ο νυν δικηγόρος του Τραμπ πάντως Ρούντολφ Τζουλιάνι είπε στην εφημερίδα ότι στην ηχογραφημένη συνομιλία ο Τραμπ συζητά την καταβολή χρημάτων με τον Κόεν, αλλά ότι τελικά αυτές οι πληρωμές δεν έγιναν ποτέ.

Η ηχογράφηση έχει διάρκεια μικρότερη των δύο λεπτών και αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος δεν έκανε κάτι κατακριτέο.

Η πρώην playmate, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, ισχυρίζεται ότι σύναψε ερωτικό δεσμό με τον Τραμπ το 2006, λίγο μετά τη γέννηση του μικρότερου γιου του, Μπάρον.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διατηρούσε σχέση με την ΜακΝτούγκαλ. Τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του 2016 η πρώην playmate πούλησε την ιστορία της στη σκανδαλοθηρική The National Enquirer έναντι 150.000 δολαρίων, όμως η ταμπλόιντ «έθαψε» το θέμα.

Ο δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ηχογραφημένη συνομιλία.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για την υπόθεση, γράφει ότι οι δικηγόροι του Κόεν ανακάλυψαν την κασέτα ενώ εξέταζαν το κατασχεθέν υλικό και κατόπιν ενημέρωσαν τους δικηγόρους του Τραμπ για την ύπαρξή της.