«Ναι» στην βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, «όχι» όμως όσον αφορά στο σχέδιό της για το Brexit λέει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αποσαφηνίζοντας ότι οι πρόσφατες αντιρρήσεις που εξέφρασε δεν είχαν να κάνουν με το πρόσωπο της Βρετανίδας πρωθυπουργού  αλλά με τις προτάσεις της για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Daily Telegraph» η δήλωση του Τζόνσον έρχεται στην επικαιρότητα μετά από μία σειρά δημοσιευμάτων μέσα στην εβδομάδα, τα οποία έκαναν λόγο για ένα σχέδιο του πρώην ΥΠΕΞ και των ευρωσκεπτικιστών συναδέλφων του, με στόχο την απομάκρυνση της Μέι.

Τα γραφεία στοιχημάτων ποντάρουν στον Τζόνσον, που τον θεωρούν ως τον πιο πιθανό διάδοχο της Μέι, ενώ ο ίδιος, δηλώνει την αντίθεσή του στο σχέδιο “Τσέκερς” για το Brexit κι όχι στην Μέι.

«Δεν πρόκειται για την ηγεσία. Έχει να κάνει με την πολιτική. Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν είναι το θέμα. Πρόκειται για την κατάργηση του Τσέκερς», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα και στην διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον.