Ύποπτη για φοροδιαφυγή είναι η Μπαρ Ραφαέλι σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, το οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του γνωστού τοπ μόντελ και σε βάρος των γονέων της για ξέπλυμα χρήματος.

Το 33χρονο μοντέλο βαρύνεται με υποψίες ότι δεν δήλωσε εισοδήματα που εισέπραξε στο εξωτερικό το διάστημα 2009-2012, συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ (23 εκατομμυρίων σέκελ).

Σε βάρος των γονέων της, Τζίπι και Ράφι Ραφαέλι, υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα χρήματος και θα κληθούν, όπως και η κόρη τους, προκειμένου να καταθέσουν προτού ενδεχομένως τεθούν υπό επίσημη έρευνα.

«Η εισαγγελία ενημέρωσε τη Μπαρ Ραφαέλι, τους Τζίπι και Ράφι Ραφαέλι, σε βάρος των οποίων εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες για φοροδιαφυγή», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Οι Ισραηλινοί που διαμένουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα εισοδήματά τους εκεί. Όμως, οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν την καλλονή και τη μητέρα της ότι δημιούργησαν μια πλασματική φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ώστε να ξεγλιστρήσουν από τους βρόχους του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και να καταβάλουν λιγότερους φόρους.

Η Μπαρ Ραφαέλι, είχε κατηγορηθεί ότι είπε ψέματα σχετικά με την φορολογική κατοικία της, είχε συλληφθεί και κατόπιν αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση το 2015.

Οι Αρχές κατηγορούν επίσης το μοντέλο ότι διέμενε σε πολυτελή διαμερίσματα, που ήταν καταχωρημένα στη μητέρα της και τον αδελφό της.

Βαρύνεται επίσης με υποψίες ότι δεν δήλωσε στην εφορία δώρα κι εξυπηρετήσεις, όπως την ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων ή οχημάτων αξίας «άνω του 1 εκατομμυρίου σέκελ» (235.000 δολάρια), εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.