Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολας Μαδούρο επέβλεψε στρατιωτικές ασκήσεις και κάλεσε τους συμπατριώτες του να «ενταχθούν σε αυτό το περιεκτικό εθνικό σχέδιο για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ειρήνης» μιλώντας σε χιλιάδες στρατιώτες στην πολιτεία Μιράντα την Κυριακή.

Οι ασκήσεις που χαρακτηρίστηκαν από τον Μαδούρο «οι μεγαλύτερες στην ιστορία» θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Οι ένοπλες δυνάμεις μέχρι στιγμής παρέμειναν πιστές στην κυβέρνηση, παρά τη διεθνή πίεση που ζητά από τους στρατιωτικούς να ανατρέψουν το Μαδούρο με πραξικόπημα.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο κόσμος είδε ότι έχει τη στήριξη του στρατού και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα. Ανέφερε επίσης ότι ο Γκουάιδο συμμετέχει σε ένα πραξικόπημα που καθοδηγείται από τους σκληρούς συμβούλους πολιτικής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ.

«Κανείς δεν σέβεται τους αδύναμους, τους δειλούς, τους προδότες. Στον κόσμο αυτό που χαίρει σεβασμού είναι η γενναία, η θαρραλέα δύναμη» είπε ο Μαδούρο. «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ, όπως και ο λαός για να υπερασπιστούν την τιμή και την αξιοπρέπεια μιας χώρας που έχει ιστορία 200 ετών αγώνων για το μέλλον της», πρόσθεσε