Έξι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Univision απελάθηκε σήμερα από τη Βενεζουέλα, αφού πρώτα κρατήθηκαν για πάνω από δύο ώρες και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός τους.

Ένας από τους δημοσιογράφους, ο Χόρχε Ράμος κατήγγειλε ότι τον συνέλαβαν στο προεδρικό μέγαρο επειδή δεν άρεσαν στον Νικολάς Μαδούρο οι ερωτήσεις που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Ο Ράμος έφυγε από το ξενοδοχείο σήμερα το πρωί, υπό την προστασία μελών του προσωπικού των πρεσβειών των ΗΠΑ και του Μεξικού. Πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών τον συνόδευσαν στο αεροδρόμιο Μαϊκετία του Καράκας. Το μεσημέρι, η ομάδα του Univision αναχώρησε από τη Βενεζουέλα, με μια πτήση με προορισμό το Μαϊάμι. «Δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση» για την απέλαση, είπε ο Ράμος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο. «Απλώς μας είπαν χθες το βράδυ ότι έχουμε απελαθεί από τη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Ράμος είπε στον μεξικανικό τηλεοπτικό σταθμό Televisa ότι ο Μαδούρο εκνευρίστηκε όταν του έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο νεαροί Βενεζουελάνοι ψάχνουν φαγητό σε ένα απορριμματοφόρο.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί εκατοντάδες δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο αλλά δεν στηρίζει τα «φτηνά σόου» που οργανώνονται με τη βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.