Εκνευρισμό εναντίον Αμερικανών διπλωματών εξέφρασε η Βόρεια Κορέα για το γεγονός πως οι ΗΠΑ δεν έχουν άρει κυρώσεις εναντίον της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι έκανε διάφορες χειρονομίες καλής θέλησης και παρόλα αυτά οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να ακολουθούν ένα «ξεπερασμένο σενάριο δράσης» και να θέσουν σε κίνδυνο τις κινήσεις προς την αποπυρηνικοποίηση.

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να υπόκειται σε σειρά διεθνών και αμερικανικών κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα και τις δοκιμές πυραύλων.

Οι ΗΠΑ θέλουν τον πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό πριν την άρση των κυρώσεων.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συμφώνησαν τον Ιούνιο να εργαστούν για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας παραμένουν ασαφείς - η Βόρεια Κορέα δεν δεσμεύτηκε να παραιτηθεί μονομερώς από τα πυρηνικά της όπλα.

Την περασμένη εβδομάδα, μια διαρρεύουσα έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι η χώρα δεν είχε σταματήσει να κατασκευάζει όπλα - γεγονός που ώθησε τις ΗΠΑ να καλέσουν τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις.