Μια ιστορία σύγχρονης σκλαβιάς ήρθε στο φως μετά από καταγγελία του ίδιου του θύματος στη Βρετανία, ενός 40χρονου Πολωνού, ο οποίος μετέβη στο κέντρο υγείας του Τσίλγουορθ στη νότια Αγγλία και κατήγγειλε ότι ένα ζευγάρι τον εξανάγκαζε να εργάζεται έναντι τροφής.

Το ζευγάρι των Βρετανών συνελήφθη, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, κρατούσε τον Πολωνό σκλάβο στο σπιτάκι του κήπου του για 4 χρόνια και τον ανάγκαζε να εργάζεται με αντάλλαγμα ληγμένα τρόφιμα.

Η 56χρονη γυναίκα και ο 54χρονος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύγχρονη δουλεία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός οργανισμός Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA).

Ο 40χρονος Πολωνός, την φροντίδα του οποίου έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατήγγειλε επίσης ότι δεν είχε τουαλέτα με καζανάκι και τον υποχρέωναν να κοιμάται σε μια ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία, μέσα στην τσιμεντένια αποθήκη.

«Τον 21ο αιώνα, κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να ζει σε τέτοιες ταπεινωτικές και αηδιαστικές συνθήκες» δήλωσε ο Τόνι Μπέρν, ο επικεφαλής ερευνητής του GLAA, του βρετανικού οργανισμού κατά της δουλείας.