Μία οργάνωση Βρετανών νεοναζί, η Sonnenkrieg Division, θέλει νεκρό τον πρίγκιπα Χάρι επειδή παντρεύτηκε τη Μέγκαν Μαρκλ, που είναι μιγάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, ένας σπουδαστής του Bath  και ένας έφηβος από το Λονδίνο είναι μεταξύ των μελών της οργάνωσης που συνδέεται με πέντε δολοφονίες.

Αυτή η οργάνωση των Βρετανών νεοναζί έχει δημοσιεύσει σε ιστοτόπους και μέσα κοινωνική δικτύωσης μια προπαγανδιστική φωτογραφία που υποστηρίζει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι «προδότης της φυλής» και πρέπει να εκτελεστεί.

Στα μηνύματα μεταξύ των μελών της οργάνωσης, που ήλθαν στην κατοχή του BBC, ο αρχηγός λέει, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικοί πρέπει να βιάζονται και να σκοτώνονται.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ηγέτης της οργάνωσης των νεοναζί φέρεται να είναι ο 21χρονος Άντριου Νταίμοκ, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία.

Τα μέλη της οργάνωσης αναρτούν στα social media  βίαιες εικόνες και προτρέπουν σε εγκλήματα μίσους. Μεταξύ αυτών και η φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι που υποδηλώνει ότι πρέπει να εκτελεστεί επειδή παντρεύτηκε μία μιγάδα (η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ είναι Αφροαμερικανή και ο πατέρας της έχει ιρλανδο-ολλανδική καταγωγή).

 

Σε άλλη φωτογραφία, απαθανατίζεται μία γυναίκα στην κρεμάλα και υποστηρίζει ότι οι λευκές γυναίκες που βγαίνουν με άνδρες άλλης φυλής πρέπει να εκτελούνται.

Πηγή: bbc