Η Μέι ματαίωσε την ψηφοφορία για τη συμφωνία νωρίτερα αυτόν τον μήνα παραδεχόμενη ότι δεν επρόκειτο να υπερψηφιστεί και οι βουλευτές αναμένεται να συζητήσουν επί αυτής ξανά τον ερχόμενο μήνα με την ψηφοφορία να αναμένεται την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου. «Μπορούμε να το περάσουμε», είπε ο Χαντ στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

Έτινγκερ: Δεν αποκλείεται το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit

Δεν θεωρεί απίθανη την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ.

Παράλληλα επεσήμανε πως η κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία δεν τάσσεται ούτε υπέρ του Brexit χωρίς συμφωνία, ούτε υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος.

«Δεν είναι εντελώς απίθανο (το σενάριο) το βρετανικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας για το διαζύγιο τον Ιανουάριο», έκρινε ο Έτινγκερ. «Ασφαλώς δεν υπάρχει καμιά πλειοψηφία που να τάσσεται υπέρ ενός άναρχου Brexit ή υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος», εξήγησε.

Ο Γερμανός επίτροπος πρόσθεσε πως παρότι θεωρεί ότι οι πιθανότητες η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ αυξήθηκαν ελαφρά τους τελευταίους μήνες, «μολαταύτα, υποθέτω ότι θα γίνει η αποχώρησή της στα τέλη του Μαρτίου», όπως προβλέπεται.