Να ξανανοίξουν οι συζητήσεις για το Brexit, ώστε να βγουν από το αδιέξοδο, συμφώνησαν Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την επίσκεψη της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες.

Σε κοινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης και της Κομισιόν, η Μέι δήλωσε ότι είχε μία «έντονη αλλά και εποικοδομητική» συνάντηση με τον Ζακ Κλοντ Γιουνκέρ και ότι συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν πριν από το τέλος του μήνα.

Ωστόσο η ΕΕ αρνήθηκε για πολλοστή φορά να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία αποχώρησης και το backstop- με τα σημεία διαπραγμάτευσης να αφορούν τη μελλοντική σχέση ΕΕ και Βρετανίας.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Telegraph, επικαλούμενο πηγές του υπουργικό συμβουλίου της Τερέζα Μέι, έκανε λόγο για νέα αναβολή της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν θα έχει επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία της εγκαίρως.

Από την πλευρά της κυβέρνησης φοβούνται πως ο Τζον Μπέρκοου, ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου, θα μπορούσε να επιχειρήσει να υπονομεύσει τα σχέδια της κυβέρνησης και να την αναγκάσει να διεξαγάγει την ψηφοφορία νωρίτερα.

Ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου είπε στην Telegraph ότι η επόμενη εβδομάδα είναι πλέον πολύ κοντά και δεν υπάρχει χρόνος για να διεξαχθεί ψηφοφορία για τη συμφωνία της Μέι. «Δεν είμαστε ακόμα στο σωστό σημείο με τη διαπραγμάτευση», είπε ο υπουργός. «Από την πλευρά της ΕΕ, δεν έχει ξεκινήσει καν. Η Τερέζα Μέι δεν έχει ακόμη μεταβεί στις Βρυξέλλες».