Ξεκίνησε σήμερα στην Ταϊλάνδη η επταήμερη τελετή κηδείας του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ο οποίος πέθανε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έξω από το King Power Stadium.

Η κηδεία του ξεκίνησε με μια βουδιστική τελετή κάθαρσης σε έναν ναό στη Μπαγκόνγκ και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Οι παίκτες της Λέστερ θα πάνε στην Ταϊλάνδη για την κηδεία του Σριβανταναπράμπα μετά τη νίκη τους κόντρα στην Κάρντιφ. Στο ματς, οι παίκτες παρουσιάστηκαν με μπλουζάκια που είχαν μια συγκινητική αφιέρωση: «Αφεντικό: Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας». 

Η σημερινή τελετή πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με το BBC, ξεκίνησε με ένα τελετουργικό κάθαρσης στην οποία συμμετείχαν η οικογένειά του και μερικοί ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες. Έριξαν ιερό νερό που δώρισε ο βασιλιάς Μάχα Βαγιραλόνγκορν πάνω σε λουλούδια που κοσμούσαν το φέρετρο, τσο οποίο ήταν χαραγμένα τα αρχικά του ιδιοκτήτη της Λέστερ και οι λέξεις «ο άνθρωπος που μπορούσε να καταφέρει τα πάντα».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Πραουίτ Γουονσουάν, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών, και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων.

Πηγή: bbc.com