Ένας από τους δεκαπέντε Σαουδάραβες που φέρονται να μπήκαν στο κτήριο του προξενείου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, σκοτώθηκε σε «ύποπτο» τροχαίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Ο Μεσάλ Σαάντ Μ. Αλμποστάνι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, Υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, έφτασε στην Τουρκία τη μέρα της δολοφονίας του Κασόγκι, στις 1.45 τα ξημερώματα (τοπική ώρα). Έμεινε στο ξενοδοχείο Wyndham Grand  και έφυγε από τη χώρα στις 21.46 (τοπική ώρα) το βράδυ της ίδιας μέρας, με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στην εταιρεία Sky Prime Aviation.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογραφούσε για την Washingtοn Post και ήταν σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου, μετά από την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, από όπου δεν τον είδε κανείς να φεύγει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρεται να τεμαχίστηκε ενώ ήταν ζωντανός μέσα στην πρεσβεία. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο γιατρός που επιτέλεσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου είναι ο Σαλαχ αλ Τουμπάιγκι, ο οποίος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας είχε εκπαιδευτεί στην Αυστραλία.

Την ίδια μέρα, 15 Σαουδάραβες, μεταξύ των οποίων πολλοί αξιωματούχοι, έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη με δύο αεροπλάνα και επισκέφθηκαν το προξενείο ενώ ο Κασόγκι βρισκόταν ακόμη μέσα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Yeni Safak από την τουρκική αστυνομία. Στη συνέχεια έφυγαν από την Τουρκία μέσα σε διάστημα μερικών ωρών.