Η Μόλι Λίξεϊ έδειξε το λάθος που κάνει πολύς κόσμος που ψωνίζει με γάντια στο σούπερ μάρκετ.

Χρησιμοποιώντας μπογιά και φορώντας γάντια, η Μόλι λέει πως «παίρνω το χαρτί τουαλέτας και το βάζω μέσα στο καρότσι μου, όπως βλέπετε έχω τα μικρόβια στα χέρια μου από το χαρτί τουαλέτας. Συνεχίζω να αγγίζω τα πάντα. Με τρώει η μύτη μου. Ξύνω τη μύτη μου. Τώρα χτυπάει το τηλέφωνό μου. Είναι η μητέρα μου. Δείτε εδώ είμαι όλο μικρόβια» λέει ενώ στο πρόσωπο και τα χέρια της έχει μπογιά.

Στη συνέχεια αναφέρει πως «τώρα έχετε βγάλει τα γάντια, τα χέρια σας είναι καθαρά. Είστε στο αυτοκίνητο. Είστε ασφαλείς, εντάξει; Αλλά τότε το κινητό σας χτυπά ξανά. Εμπρός, εμπρός» και στη συνέχεια σηκώνει το κινητό της με αποτέλεσμα να γεμίσουν μικρόβια τα χέρια της.

«Αυτό λέγεται διασταυρούμενη μόλυνση. Δεν έχει νόημα να φοράτε γάντια αν δεν πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι», καταλήγει στο μήνυμά της.

Επίσης και ένας γιατρός από τη Μεγάλη Βρετανία, με βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok εξήγησε πως το να φοράει κάποιος γάντια και να μην πλένει τα χέρια του είναι επικίνδυνο.

«Φοράς γάντια, είσαι στο σούπερ μάρκετ, αγγίζεις πράγματα, να τα μικρόβια. Συνεχίζεις να αγγίζεις και άλλα πράγματα μέσα στη μέρα με τα ίδια γάντια, παντού μικρόβια. Τα γάντια έχουν περισσότερα μικρόβια από τα χέρια σου που έπρεπε να πλένεις κάθε φορά», αναφέρει σε βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok.

«Θυμήσου, πως με αυτά τα γάντια μπορεί να αγγίξεις κατά λάθος το πρόσωπό σου και να μεταφέρεις μικρόβια στον εαυτό σου. Και όταν αλλάζεις τα γάντια σου, μπορεί να αγγίζεις τα μικρόβια μόνος σου. Απλά πλύνε τα χέρια σου, να είσαι λογικός και μείνε ασφαλής» καταλήγει στο μήνυμά του.

 

@dr.karanr

Spread knowledge not the virus! ##staysafe ##socialdistancing ##quarantine ##ppe ##doctorsoftiktok ##edutokhealth ##gloves

♬ original sound - dr.karanr