Υποψήφιος για Χρυσό Βατόμουρο είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια, για τις... κακές ερμηνείες του σε ντοκιμαντέρ.

Τα βραβεία, γνωστά και ως Razzies, απονεμήθηκαν πρώτη φορά το 1981 και έκτοτε κάθε χρόνο παραδίδονται στις χειρότερες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «κέρδισε» την υποψηφιότητά του για τον χειρότερο ηθοποιό με την εμφάνισή του σε αρχειακό υλικό σε όχι ένα, αλλά σε δύο ντοκιμαντέρ - το Death of a Nation και το Farenheit 11/9. Η Μελάνια Τραμπ είναι επίσης υποψήφια για τον χειρότερο δεύτερο γυναικείο ρόλο στο Fahrenheit 11/9.

Συνυποψήφιοι για το βραβείο του Χειρότερου Ηθοποιού μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Τζόνι Ντεπ, ο Γουίλ Φάρελ, ο Τζον Τραβόλτα και ο Μπρους Γουίλις.

«Με το χρηματιστήριο να παραπαίει, την πιθανότητα καθαίρεσης του προέδρου των ΗΠΑ, τις φονικές δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες, τις πολύνεκρες επιθέσεις και μια σειρά από συμφορές βιβλικών διαστάσεων, το 2018 ήταν μια χρονιά γεμάτη καταστροφές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του θεσμού Τζον Γουίλσον.

Η τελετή της απονομής των Χρυσών Βατόμουρων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν τα Όσκαρ. Οι υποψήφιοι και οι νικητές ψηφίζονται διαδικτυακά από περίπου 1.000 μέλη της Ένωσης των Χρυσών Βατόμουρων, σε 24 χώρες.