Επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν εκ νέου υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2020 ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, θα διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις επόμενες εκλογές ενώ αναμένεται και η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν, με σαφώς αριστερές ιδέες και αυτοχαρακτηριζόμενος «σοσιαλιστής», ο Σάντερς επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας “παθολογικός ψεύτης”. Είναι ένας ρατσιστής, ένας σεξιστής, ένας ομοφοβικός, ένας ξενοφοβικός, κάποιος που τσεπώνει φθηνά πολιτικά κέρδη βάζοντάς τα με τις μειονότητες, συχνά με μετανάστες χωρίς χαρτιά», είπε ο Σάντερς.

Η απάντηση του στρατοπέδου του Τραμπ στην υποψηφιότητα του Σάντερς δεν άργησε.

«Ο Μπέρνι Σάντερς έχει ήδη κερδίσει τη συζήτηση στις προκριματικές των Δημοκρατικών επειδή κάθε υποψήφιος υιοθετεί το δικό του μοντέλο σοσιαλισμού», το οποίο οι Αμερικανοί «θα απορρίψουν», έγραψε σ' ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Κέιλι Μακινάνι, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την επανεκλογή του το 2020.

«Μόνο ο πρόεδρος Τραμπ θα διατηρήσει την Αμερική ελεύθερη, ευημερούσα και ασφαλή», υποστήριξε.