Σε θρίλερ με διπλωματικές προεκτάσεις εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε και να τεμαχίστηκε μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το middleeasteye.net, οι Τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι η σορός «φυγαδεύτηκε» από την Τουρκία μεταφερόμενη από σωματοφύλακα του ίδιου του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Υλικό από κάμερες δείχνει ότι ο σωματοφύλακας μπήκε στο αεροδρόμιο και βγήκε προς το αεροπλάνο από τη VIP πτέρυγα, κουβαλώντας μια τσάντα η οποία δεν ελέχθηκε, ενώ δεν έγινε έλεγχος ούτε στο ιδιωτικό αεροπλάνο, καθώς ακόμα δεν είχε σημάνει συναγερμός.

Ο σωματοφύλακας κουβαλούσε διπλωματικό διαβατήριο και έδειχνε πολύ βιαστικός. Έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου.

Ο σωματοφύλακας, που ονομάζεται Maher Abdulaziz Mutrib, φέρεται να ήταν μαζί με την ομάδα που ανέλαβε το αποτρόπαιο έργο της δολοφονίας και του τεμαχισμού του άτυχου δημοσιογράφου.

Τώρα, η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να βρει μια πειστική εξήγηση, για ποιο λόγο σωματοφύλακας του πρίγκηπα ήταν παρών στη δολοφονία.