Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το CNN, οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας σωσίας του Κασόγκι να βγαίνει από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και να κυκλοφορεί στους δρόμους μετά τη δολοφονία. Μάλιστα, ο σωσίας φοράει τα ρούχα που φορούσε ο Κασόγκι όταν μπήκε στο προξενείο.

Ο άνδρας λέγεται Μουσταφά αλ Μαντάνι και ήταν μέλος της ομάδας των 15 Σαουδαράβων που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα της δολοφονίας του Κασόγκι.

Στο βίντεο απεικονίζεται να περπατά κοντά στο διάσημο Μπλε Τζαμί, περίπου μία ώρα μετά την τελευταία φορά που ο δημοσιογράφος εθεάθη να περνά ζωντανός την πόρτα του προξενείου του Ριάντ. 

Φυγάδευσαν τη σορό με ιδιωτικό τζετ;

Σύμφωνα με το middleeasteye.net, οι Τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι η σορός «φυγαδεύτηκε» από τη χώρα μεταφερόμενη από σωματοφύλακα του ίδιου του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Υλικό από κάμερες δείχνει ότι ο σωματοφύλακας μπήκε στο αεροδρόμιο και βγήκε προς το αεροπλάνο από τη VIP πτέρυγα, κουβαλώντας μια τσάντα η οποία δεν ελέχθηκε, ενώ δεν έγινε έλεγχος ούτε στο ιδιωτικό αεροπλάνο, καθώς ακόμα δεν είχε σημάνει συναγερμός.

Ο σωματοφύλακας κουβαλούσε διπλωματικό διαβατήριο και έδειχνε πολύ βιαστικός. Έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου.

Ο σωματοφύλακας, που ονομάζεται Maher Abdulaziz Mutrib, φέρεται να ήταν μαζί με την ομάδα που ανέλαβε το αποτρόπαιο έργο της δολοφονίας και του τεμαχισμού του άτυχου δημοσιογράφου.

O Κασόγκι εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου, όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη διότι ήθελε ένα πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του με την Τζενγκίζ.

Η μνηστή του βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση από την τουρκική αστυνομία, ωστόσο οι Αρχές δεν διευκρίνισαν τι τους ώθησε να πάρουν αυτή την απόφαση.