Νέα επίθεση στην Ελλάδα έκανε από τη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πάρει παράνομα θαλάσσιο χώρο από τη Λιβύη .

Επίσης, είπε, η Ελλάδα θέλει -  μαζί με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ - να περάσουν φυσικό αέριο, μέσα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και της Λιβύης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, η οποία ανήκει στον υπερσυντηρητικό χώρο,, παρουσίασε χάρτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα «οικειοποιήθηκε παράνομα 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιου χώρου στην ανατολική Μεσόγειο από τη Λιβύη. 

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Ακάρ είπε πως «Ελλάδα και Κύπρος θέλουν να περιορίσουν την Τουρκία σε μια περιοχή 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Μεσόγειο», προσθέτοντας πως στην περίπτωση που υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα χαλάσουν τα σχέδιά τους.

Υποστήριξε δε,  ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος και το Ισραήλ σχεδιάζουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου με αγωγό στην Ευρώπη δια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και της Λιβύης.