Αναμένεται πάντως να εξελιχθεί μετά εμποδίων αφού παρά τις άδειες που έχουν δοθεί από τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους στους συνηγόρους για να παρασταθούν σήμερα, η διεξαγωγή της δίκης προσκρούει σε νέα εμπόδια.  

Αυτή τη φορά, το πρόβλημα που ανακύπτει συνδέεται με τις εξετάσεις των μαθητών  καθώς η δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται δίπλα σε σχολικό συγκρότημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με ανακοίνωσή του ανέφερε σχετικά: «Γνωρίζοντας ότι οι προσεχείς ημέρες συμπίπτουν με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, επισημαίνω ότι η αρμοδιότητα προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της δίκης ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοσύνη. Καταβάλλεται πάντως κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγγύηση της ομαλής διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων».  

Την περασμένη Τετάρτη  κατά την προγραμματισμένη διαδικασία εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι της υπεράσπισης και δήλωσαν ότι δεν καλύπτονται από τις άδειες που έχουν χορηγηθεί στους συναδέλφους τους και ότι προτίθενται να προσφύγουν και αυτοί στους συλλόγους τους για την εξασφάλιση της άδειας.