Η ολιγωρία των αστυνομικών στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επεσήμανε εκ νέου ο φίλος του μουσικού, ενώπιον του δικαστηρίου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ, αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να «ήταν συνδεδεμένοι», καθώς όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Επίσης κατά την διάρκεια της κατάθεσης του, ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του 34χρονου μουσικού και πρόσθεσε πως μόλις έφθασε στο σημείο κατευθύνθηκε προς το μέρος του Παύλου Φύσσα.

«Εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν για μας, ήρθαν για τον Παύλο» είπε και χαρακτήρισε «100% απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες». Επισήμανε δε πως ήταν «πολύ περίεργο που η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γιώργου Ρουπακιά».

 Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι στον Παύλου Φύσσα είχαν επιτεθεί αρχικά τέσσερις χρυσαυγίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, τον κρατούσαν «απασχολημένο μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο (σ.σ. με τον Γ. Ρουπακιά) και να γίνει αυτό που έγινε (σ.σ. η δολοφονία).

Ο μάρτυρας επανέλαβε στο δικαστήριο ότι τέσσερα άτομα «κρατούσαν» τον 34χρονο μουσικό και ήταν «σαν να τον κρατούσαν, σαν να τον απασχολούσαν μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο και να γίνει αυτό που έγινε».

Ο μάρτυρας επεσήμανε επίσης πως δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους στο σημείο, οι οποίοι τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσίνιου, προστέθηκε σε κατάθεση που έδωσε «ότι το συμβάν έγινε σε κάτι δευτερόλεπτα και ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι». Σήμερα, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο δεν κατέθεσε κάτι τέτοιο στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου αλλά ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο σημείο δεν έκαναν τίποτα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά, επισήμανε στο δικαστήριο ότι από τον τρόπο που κινήθηκε εκείνο το βράδυ συμπεραίνει ότι η δολοφονία του Φύσσα ήταν σχεδιασμένη.

 «Δεν θα δήλωνα παράσταση πολιτικής αγωγής  στο δικαστήριο γιατί φοβόμουν από τους χρυσαυγίτες» είπε λίγο αργότερα ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν παραστάθηκε τη δίκη ως θύμα, αφού όπως είπε, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.