Μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης θα καταθέσουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης για φυσική παρουσία τους στο δικαστήριο.

Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, για αποκάλυψη των στοιχείων και φυσική παρουσία των πέντε μαρτύρων στο βήμα του μάρτυρα, απορρίφθηκε την Τρίτη από το δικαστήριο το οποίο έκρινε ότι οι καταθέσεις τους πρέπει να δοθούν, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για «λόγους αποτελεσματικής προστασίας τους από πιθανό εκφοβισμό ή αντεκδίκηση και προς εξασφάλιση της απρόσκοπτης μαρτυρίας τους».

Έτσι οι μάρτυρες κατά την επόμενη συνεδρίαση, της 30ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και η εξέταση τους αναμένεται να γίνει μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης και με αλλοιωμένη τη φωνή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Πολιτική Αγωγή δεν θα εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω αντίθεσής της, από θέση αρχής, στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.