Για το ενδεχόμενο ακραίας κακοκαιρίας, με εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί μέσω ανάρτησής του στον προσωπικο του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι μπόρες, οι ισχυρές καταιγίδες και οι κατά τόπους έντονες χαλαζοπτώσεις, ενώ, ταυτόχρονα, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρών σε χειμάρρους και ποταμούς από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, ο γνωστός μετεωρολόγος σημειώνει πως ο καιρός θα χαλάσει την Παρασκευή (15/6) από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα σταδιακά να επηρεάζουν και την Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στους 32 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας -συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- με τα φαινόμενα να είναι έντονα με πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στις ηπειρωτικές κυρίως περιοχές.

Δείτε την πλήρη ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου: