Επιτυχία με διεθνής προεκτάσεις για το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, μετά το μπλόκο σε φορτίο τριών τόνων της χημικής ουσίας με την ονομασία «BMK» (μτφ. Benzyl Methyl Ketone). Η συγκεκριμένη ουσία θα χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή αμφεταμινών και πιο συγκεκριμένα για την παρασκευή περίπου 5 εκατ. χάπια «ecstasy».

H χημική ουσία εντοπίστηκε την Τρίτη στον Πειραιά, χάρη στην αξιοποίηση πληροφοριών που είχε το κλιμάκιο της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA) στην Ελλάδα, ενώ ήταν αποθηκευμένη σε κοντέινερ από τη Σαγκάη, που έφτασε το περασμένο Σάββατο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. Τελικός προορισμός του φορτίου ήταν η Ολλανδία, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί κρυμμένη μέσα σε φορτηγό ψυγείο. 

Από το ΣΔΟΕ συνελήφθησαν τέσσερις Ολλανδοί υπήκοοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, ενώ την παραλαβή του φορτίου έκανε μονοπρόσωπη εταιρία με έδρα τον Πειραιά, εταιρία η οποία είχε συσταθεί μόλις 10 ημέρες νωρίτερα. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ένα ζευγάρι που είχε αναλάβει τον εκτελωνισμό, ένας ακόμη Ολλανδος ο οποίος είχε συστήσει την εταιρία και ο οδηγός του φορτηγού. Όλες οι συλλήψεις έγιναν στην Ελευσίνα τη στιγμή της φόρτωσης.