Με αφορμή και τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) πρόσθεσε ακόμα 1.661 επιπλέον παράνομες ιστοσελίδες στοιχηματισμού, σε διάστημα μόλις 15 ημερών, με τους ελέγχους για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και νέες πιο αποτελεσματικές και άμεσες διαδικασίες.

Η 24η έκδοση της “Black List” της Αρχής περιλαμβάνει πλέον 2.708 παράνομες ιστοσελίδες, ενώ από τα τέλη Μαρτίου έχει σημειωθεί αύξηση 160% του συνολικού αριθμού.

Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο κορυφώνεται και ο αθλητικός στοιχηματισμός αυξάνεται, η ανεξάρτητη αρχή, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Ευάγγελου Καραγρηγορίου, εργάζεται εντατικά για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, με στόχο την προστασία του κοινού και των παικτών και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Επισημαίνεται ότι σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στην «Black list» επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι δε πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο και ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στη σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π.