Αντιπολεμική-αντιΝΑΤΟϊκή πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία. Με κεντρικό σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ κι οι βάσεις από τα Βαλκάνια» οι συγκεντρωμένοι απαιτούν την έξοδο από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο όλων των βάσεων στη χώρα μας, και την «ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους» καθώς και «καμιά συμμετοχή - καμιά εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή».

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου, πορεία με αντιπολεμικό και αντινατοϊκό χαρακτήρα πραγματοποίησαν, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, ξεκίνησαν την πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου και κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή, όπου σταμάτησαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, μέσα από τις οδούς Βενιζέλου και Εγνατία (όπου έκαναν στάση μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ) επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και διαλύθηκαν.

Δείτε τις φωτό