Μεταξύ των δυνητικών, τρομοκρατικών στόχων από φανατικούς ισλαμιστές τοποθετείται αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα, σύμφωνα, τουλάχιστον, με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, Daily Star Sunday.

Όπως διατείνεται η εφημερίδα, στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών ασφαλείας μέσω της αποκρυπτογράφησης email, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και στοιχεία από ξένες μυστικές υπηρεσίες τοποθετούν την Ελλάδα μεταξύ των πιθανών τρομοκρατικών στόχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Βρετανίδα ισλαμίστρια Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, γνωστή ως «Λευκή Χήρα», έχει στρατολογήσει έως και 30 γυναίκες για να επιτεθούν σε δημοφιλή θερινά θέρετρα. Κάποιες από αυτές τις γυναίκες πιστεύεται ότι είναι γυναίκες από τη Δύση που έχουν ασπαστεί το ακραίο Ισλάμ. Φέρονται να έχουν εκπαιδευθεί στην κατασκευή και πυροδότηση γιλέκων αυτοκτονίας.

Εξάλλου, στους δυνητικούς στόχους υπάρχουν επίσης τα μεσογειακά παράλια της Ισπανίας, η Κύπρος, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, αλλά και παραλιακοί προορισμοί στη Βρετανία.

Η υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας ΜΙ5 φέρεται να πιστεύει πως μέλη του ISIS και της Αλ Κάιντα θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια «θεαματική» επίθεση αυτό το καλοκαίρι.

Η 34χρονη Λιουθγουέιτ μεγάλωσε στο Έιλσμπερι της νότιας Αγγλίας, ασπάστηκε το Ισλάμ ως έφηβη και αργότερα παντρεύτηκε τον ισλαμιστή Ζερμαίν Λίντσεϊ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις οποίες συμμετείχε στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα φημίζεται για τα εντυπωσιοθηρικά δημοσιεύματά της και προς το παρόν οι παραπάνω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από άλλες πηγές.