Άμεσα στο πλευρό των συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι διάφορες οργανώσεις και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μετανάστες, πρόσφυγες και κοινότητες-οργανώσεις του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών αντέδρασαν άμεσα στην έκκληση της οργάνωσης και προσέφεραν απλόχερα και ανιδιοτελώς τη βοήθειά τους μέσω εθελοντικής προσφοράς στις περιοχές της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ανήρτησε στη σελίδα του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, facebook, φωτογραφίες από τις δράσεις του.

Όμως η ανάγκη για βοήθεια και προσφορά συνεχίζεται και όπως τονίζεται στη σχετική ανάρτηση, «οι ανάγκες από την ερχόμενη εβδομάδα σε εθελοντές καθαριστές, χτίστες, μηχανικούς εργάτες, ηλεκτρολόγους κλπ θα είναι μεγάλες». 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην κινητοποίηση μετείχε η Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων, η Ελληνογεωργιακή Ένωση Νέων, οργανώσεις από τον Καύκασο, η κοινότητα των Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων, αιγυπτιακές, ουκρανικές κοινότητες, η Νιγηριανή Κοινότητα, η Κοινότητα του Κονγκό καθώς και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων. 

Δείτε την πλήρη ανάρτηση: