Η ανάληψη της έρευνας, για τη βόμβα έξω από το κτήριο στη συμβολή των οδών Νοταρά και Φιλελλήνων 10 στον Πειραιά, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, δείχνει πως ο τρόπος δράσης και ο εκρηκτικός μηχανισμός παραπέμπουν σε ανθρώπους της νύχτας.

Το είδος και η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού -αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από μασούρι δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι- έχει καταγραφεί κατά το παρελθόν σε ενέργειες από ομάδες του υποκόσμου.

Να σημειώσουμε ότι η βόμβα αφέθηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που έχει εικόνα από ομάδες και πρόσωπα που «δραστηριοποιούνται» στην περιοχή του Πειραιά.

Πολύπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας, σχολίαζε στο Reader.gr ότι «το γεγονός πως την βόμβα μπορεί να την έριξαν άνθρωποι της νύχτας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εντολή δόθηκε από κάποιον “νονό” για δικούς του λόγους».

Το χρονικό

Η έκρηξη, που σημειώθηκε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, προκάλεσε ισχυρές ζημιές στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας που στεγάζεται στο κτίριο και ειδικεύεται σε ναυτιλιακά θέματα, στη ΔΟΥ Πειραιά, σε υποκατάστημα τράπεζας, σε ξενοδοχείο και σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στη ΔΟΥ Πειραιά, σε ένα ξενοδοχείο, σε παρακείμενο κτήρια και σπίτια.  

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σημείο όπου στεγάζεται δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «Δικηγορικό Γραφείο Γρ. Ι. Τιμαγένη» η οποία ειδικεύεται σε ναυτηλιακά θέματα, άφησε ένα πακέτο και αποχώρησε. 

Επίσης, ο δικηγόρος κ. Τιμαγένης ασχολείται με διαιτησίες του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Μετά από λίγο σημειώθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε τους κατοίκους του Πειραιά. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ., όπου έχουν αποκλείσει την περιοχή και διεξάγουν έρευνες για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και τυχόν αλλά στοιχεία των δραστων  

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο δικηγόρος Ιωάννης Τιμαγένης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά. Τα κίνητρα, πάντως, των δραστων ερευνούνται. 

Δείτε τις φωτό: