Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη περίπου 3 ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, καθώς εκτός από τις συνηθισμένες διαδηλώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν να διαχειριστούν και τη συγκέντρωση για τη Μακεδονία, με το ραντεβού να δίνεται έξω από το Βελλίδειο.

Ειδικότερα, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ κτλπ.

Την ίδια ώρα στη συμβολή των οδών Εγνατίας - Αγίας Σοφίας έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας. Στο ίδιο σημείο θα υπάρχει προσυγκέντρωση ΟΚΔΕ και ΚΕΕΡΦΑ.

Στις 18:00 επίσης θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 18:30 υπάρχει προγραμματισμένη προσυγκέντρωση στο Ηλέκτρα Παλάς από εργαζόμενους σε ΟΤΑ και Δημοτικές Επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Θα ενωθούν αργότερα με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ 17:00-18:00 στην πλατεία της Καμάρας θα συγκεντρωθούν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου. Από τις 18:00 θα υπάρχει προσυγκέντρωση στην περιοχή ανάμεσα στην πλατεία του Λευκού Πύργου μέχρι και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς και τα αστυνομικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ. Όπως μεταδίδει το seleo.gr, oι δρόμοι γύρω από τη ΔΕΘ είναι κλειστοί για τα οχήματα και προς το παρόν επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πεζούς. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα στην οδό Νικολάου Γερμανού καθώς και κατά μήκος του πάρκου της ΧΑΝΘ.

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια ενόψει των συγκεντρώσεων και των πορειών που είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα, ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.